Οι θέσεις μας για το κυκλοφοριακό

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει επισημάνει επανειλημμένα το σοβαρό ζήτημα του κυκλοφοριακού και είχε συμφωνήσει κατά την προηγούμενη τετραετία στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης από τον συγκοινωνιολόγο κ. Ρέντζο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στις 10 Ιουνίου 2008, η κυκλοφοριακή μελέτη ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε την πιλοτική εφαρμογή της για ένα έτος, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι τυχόν αδυναμίες πριν την οριστική εφαρμογή της.συνέχεια →

Θέσεις στο Πρόγραμμα Καλλικράτης

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθείται από την Κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» συζητήθηκε σε τρεις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, στις 18.2., 2.3. και 23.3.2010. Στην πρώτη τα μέλη ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης από τον κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, σύμβουλο του Δημάρχου Ηρακλείου και πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΚΕ  συνέχεια →

Προτάσεις για τη νέα 4ετία

Στη νέα 4ετία θα έχομε να κάνομε με έναν άλλο, μεγαλύτερο, Δήμο Ηρακλείου : Νέα Αλικαρνασσός, Τέμενος, Παλιανή και Γοργολαΐνη συνενώνονται με το Ηράκλειο. Καλωσορίζομε τους νέους συμπολίτες και ευχόμαστε ο νέος Δήμος να λειτουργήσει επ’ ωφελεία όλων των δημοτών του. Οι νέες δημοτικές ενότητες φέρνουν μαζί τους νέα προβλήματα αλλά και νέες δυνατότητες, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τις επιτόπιες επισκέψεις μαςσυνέχεια →

Αναγνώστες

Κοινωνική Δικτύωση

Facebook
twitter

Η ‘Ηράκλεια Πρωτοβουλία’ στον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων



Η ‘Ηράκλεια Πρωτοβουλία’ στον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Κώστα Βαρβεράκη, τη σύμβουλο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Κική Φανιουδάκη, καθώς και τους κκ. Γιώργο Γαλενιανό, Βαγγέλη Ατζολετάκη, Γιάννη Καλαϊτζάκη, Γιώργο Τσαγκαράκη και Γρηγόρη Σηφάκη, επισκέφθηκε τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Δημήτρη Σπυριδάκη, στον οποίο έθεσαν ορισμένους προβληματισμούς για τα εκτελούμενα έργα του Δήμου.
Τα μέλη της ΗΠ έθεσαν στον κ. Αντιδήμαρχο διάφορα θέματα που σχετίζονται με δημόσιες και ιδιωτικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι διάφορες επεμβάσεις όπως αντικαταστάσεις και κατασκευές δικτύων ή επισκευές βλαβών σε δρόμους, πεζοδρόμια, νησίδες γίνονται πολλές φορές με κακότεχνο τρόπο. Κατά συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα είναι λακκούβες, σαμαράκια, φρεάτια πιο πάνω η πιο χαμηλά από το επίπεδο του δρόμου, που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του δημοτικού έργου και της δημοτικής περιουσίας, την πρόκληση ατυχημάτων και ζημιών σε ανθρώπους και οχήματα.
Η παράταξη κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις, όπως:
1. Λεπτομερής και αυστηρός έλεγχος των μελετών από την προϊσταμένη υπηρεσία σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ.
2. Αυστηρή επίβλεψη των οδικών κυρίως έργων και η σωστή εφαρμογή των μελετών.
3. Οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες (υποβοηθούμενες από κατάλληλο τεχνικό προσωπικό) μπορεί να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο αναφορικά με τις πιθανές ελλείψεις των μελετών ή τις πιθανές κακοτεχνίες των κατασκευών, συμμετέχοντας συμβουλευτικά στην εξέλιξη των μελετών και την παραλαβή των έργων.
4. Η τήρηση αρχείου σχετικού με παράπονα και υποδείξεις των πολιτών και φορέων, καθώς και του χρόνου και τρόπου απόκρισής τους.

Ο κ. Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη της παράταξης ότι οι μελέτες γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ και ελέγχονται αυστηρά από τη διαχειριστική Αρχή, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επεξεργαστεί τις συγκεκριμένες προτάσεις μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα θέματα και παρεμβαίνει όποτε το θεωρεί απαραίτητο, στα πλαίσια της εποικοδομητικής κριτικής ως συνεργαζόμενη παράταξη με τη Δημοτική Αρχή.


Ο Πρόεδρος

https://www.facebook.com/%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1-340646076289837/?ref=ts&fref

0 σχόλια :

Ηράκλεια Πρωτοβουλία, από το 1994...

Ηράκλεια Πρωτοβουλία, από το 1994...Ελεύθεροι άνθρωποι, ελεύθερες ιδέες!

Αναζήτηση

Newsletter


Γράψε το e-mail σου:

Για κάθε νέο άρθρο, θα ενημερώνεσαι άμεσα στο e-mail σου!

Δημοφιλή Άρθρα